שכונת נווה שאנן בולטת מאוד בחיפה כיון שהיא גדולה מאוד ומישורית. מי שגר בשכונה לא יכול לדמיין לעבור לשכונה אחרת, כיון שבנווה שאנן תושבים רבים הולכים ברגל לקופת חולים, לסופר, לחנויות בגדים ומשחקים ועוד. כמו כן המטרונית צפוייה לעבור בשכונהזו ולשדרג את חיי התושבים בשכונה.
שכונת נווה שאנן היא השכונה הכי גדולה בארץ.כאמור ייחודה הוא שהיא שכונה מישורית בעיר הררית. רבים מתושביה נהנים מהאפשרות ללכת ברגל ולרכוב על אופניים. תכנונה המקורי של השכונה נעשה בידי האדריכל ריכרד קאופמן. התקופה הייתה אחרי מאורעות תל-חי, ולכן שני רחובות הראשונים בשכונה זכו לשמות הגליל וטרומפלדור. לאחר מכן הוקם רחוב חניתה, על שם קיבוץ בגליל, ורחוב התיכון קיבל את שמו בגלל מיקומו – בין רחוב הגליל ורחוב חניתה. נהוג לחשוב שבתיה הראשונים של נווה שאנן נבנו בשנת 1922. השכונה סמוכה לטכניון, ולכן לצד אוכלוסייה קבועה גרים בה בשכר דירה, על פי רוב, גם סטודנטים.
בשכונת נווה שאנן יש כמה בתי ספר יסודיים: בית ספר דינור (רחוב קליבנוב), בית ספר יזרעאליה (רחוב יזרעאליה), בית ספר דתי ממלכתי רמב”ם (רחוב התיכון), בית ספר תל חי (רחוב הגליל) ובית הספר הפתוח (בארי לשעבר, רחוב ברל כצנלסון). על פי הדירוג של אתר האינטרנט מדל”ן, בית הספר היסודי הבולט בנווה שאנן (ולמען האמת בולט בכל הארץ בהישגים שלו) הוא בית ספר יזרעאליה, שנעשית בו עבודה יוצאת דופן בכל פרמטר (מבחני מיצ”ב, אקלים בית ספרי, שביעות הרצון והשחיקה של המורים ועוד). בשכונה פועל גם בית ספר שש שנתי עירוני ג’, המוכר היטב למרבית התלמידים בשכונה ב – 50 השנים האחרונות
כמו ביתר שכונות חיפה, גם ערך הדירות בשכונת נווה שאנן קפץ בעשרות אחוזים ב – 15 השנה האחרונות. הרחובות היקרים בשכונה הם הגליל, נתיב חן והרחובות החדשים יעקב חזן וסלומון. יחד עם זאת הביקושים לדירות בשכונה מאוד גבוהים בגלל שהשכונה מתאימה מאוד לאוכלוסייה הדתית בגלל ריבוי בתי הכנסת ומוסדות חינוך.
בשכונה יש גם פרויקטים רבים, שזוכים להצלחה גדולה ותורמים רבות להשבחתה.
דוח הרשות להתחדשות עירונית: בחיפה אושרו ב-2019 תוכניות לבניית כ-4,400 דירות ב-10 מתחמי פינוי בינוי חיפה מדורגת במקום השביעי מבין הערים המובילות בישראל בהיקף יחידות הדיור בתוכניות מאושרות להתחדשות עירונית ב-2019 – כ-4,400 דירות ב-10 מתחמי פינוי בינוי. כך עולה מהדוח המסכם לשנת 2019 שפירסמה הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית. מחוז חיפה מדורג במקום השלישי בהיקף התוכניות המאושרות (אחרי מחוז המרכז ומחוז תל אביב) עם כ-10,000 יח”ד מאושרות (10% מהסך הכללי).
העיר חיפה מדורגת גם בין 4 הערים המובילות בארץ במתן היתרי בנייה בפרויקטים של פינוי-בינוי, עם כ-1,700 היתרים שניתנו ב-2019. בתמ”א 38 חיפה מדורגת בעשירייה הראשונה עם היתרי בנייה ל-427 דירות חדשות – 15 בניינים שקיבלו אישור לפרויקט תמ”א 38/1 (חיזוק ותוספת) ו-17 בניינים בתמ”א 38/2 (הריסה ובנייה מחדש).